Володимир Зеленски проведе телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон.  В

...
Володимир Зеленски проведе телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон. 
В
Коментари Харесай

Зеленски обсъди с Макрон дипломатически стъпки за прекратяване на войната

Володимир Зеленски организира телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон. 

" В диалога с Еманюел Макрон му благодарих за решението да даде леки танкове и за по-нататъшната поддръжка за отбранителната дарба на Украйна, в частност, за предоставените Противовъздушна отбрана системи. Обсъдихме и дипломатически стъпки за преустановяване на войната ", сподели Зеленски в своя Телеграм канал.

" Подчертах, че спортистите от Руската федерация не би трябвало да вземат участие в Олимпийските игри в Париж през 2024 година ", написа още Зеленски

През декември Зеленски изиска от президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах да остави в действие за непрекъснато възбраната за присъединяване на съветски спортисти в интернационалните надпревари, напомня Българска телеграфна агенция.

Олимпийската среща на върха на 9 декември позволи опцията спортистите от Русия и Беларус да се завърнат на интернационалните надпревари макар съветската инвазия в Украйна. Тогава Олимпийски съвет на Азия (ОСА) изиска да се разиска възможното разрешаване на спортистите от двете страни да вземат участие в надпревари под негова закрила, при изискване че те се състезават под безпристрастен байрак и без да се извършват националните им химни. Участниците в срещата се съгласиха да проучат тази опция.

В обичайното си среднощно послание Зеленски анонсира и още кадрови промени във властта след поредицата уволнения, в това число и в президентския екип, и предизвести за нова съветска атака.

" Русия се готви за нова вълна на експанзия - със силите, които е способна да активизира. Сега окупантите към този момент ускоряват натиска на Бахмутското, Угледарското и други посоки ", съобщи Зеленски, представен от УНИАН.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР